MASSAGENS HISTORIE


Massage er en behandlingsform, der går langt tilbage i historien. Det har været praktiseret af blandt andet kineserne og egypterne tusinde år før vores tidsregning.
I Vesten var det Hippokrates (400 f. Kr.) som anvendte massage mod stive led og muskler. Ud fra sin erfaring med massagens helende virkning, skrev han retningslinjer for anvendelsen af massagen som en terapiform til behandling af skader, til forebyggelse mod kramper, og som stimulerende behandling af bevægeapparatet til at fremme soldaternes ydeevne.
I Norden blev massage for alvor først kendt i starten af 1800-tallet. Det skete, da svenskeren Pehr Henrik Ling, efter sine rejser i Østen, skrev om massagens indvirkning på musklerne og deres funktioner.
I dag er den klassiske massage videreudviklet i mange retninger og til forskellige formål. Et af de udbredte områder i dag er Wellness, hvor massagen anvendes til selvforkælelse ved at skabe et forøget velvære og overskud i hverdagen.



 

HVORNÅR BRUGES MASSAGEN?


De forskellige massageformer bruges ud fra hvilken effekt du ønsker at få, i forhold til de gener du har. Alt afhængig om du har :

•    Muskelspændinger i kroppen
•    Spændingshovedpine/Migræne.
•    Hold i nakke, skulder, ryg eller lænd.
•    Stress
•    Hævede ben
•    Belastningsskader
•    Velvære
•    O.lign.

Vi finder sammen ud af, hvilken massageform der vil være optimal for dig.

 

MASSAGE FORMER


Welness/Afspændingsmassage er en behandling hvor jeg bearbejder hele, eller dele af kroppen. Frigørelse af spændinger, varmebehandling og blødgøring af musklerne, giver afslapning og ro i kroppen, og giver fornyelse eller forøgelse af energien. Hænders berøring af kroppen kan øge det fysiske såvel som psykiske velvære. Behandlingen vare enten 55 minutter hvor jeg når hele kroppen, eller 30 minutter hvor jeg enten når ben eller ryg, nakke og skuldre.

Sports-/Restitutionsmassage: Ved Sports-/Restitutionsmassagen har jeg fokus på at skabe et godt flow i muskulaturen. Har du for eksempel syre og affaldsstofophobninger i benene efter løb, eller spændte myoser i nakke, lænd og skuldre, er det et godt massage valg for dig. Ved denne massageform kombinerer jeg mange effektive teknikker fra klassisk fysiurgisk massage og triggerpunktsmassage.

Du vil opleve, at det er en massage, der løsner godt op og er yderst effektiv. Behandlingen varer 55 minutter.

Ved en fysiurgisk massage gennemarbejder jeg muskulaturen. Med min viden og kendskab til anatomi og fysiologi, bruger jeg forskellige massageteknikker til at blødgøre musklerne og strække senerne. Musklernes blodkar udvides, blodcirkulationen forbedres og musklerne afslappes – dette bevirker at spændinger og infiltrationer forsvinder og affaldsstoffer udskilles.

Denne behandling varer 55 minutter.

DIN SIKKERHED


Jeg er/har: - Uddannet massør/sportsmassør - Uddannet i anatomi og fysiologi - Medlem af Dansk Behandler Forbund - Patientansvarsforsikring - Opdateret udvidet førstehjælps kursus